Съветници избраха временен кмет на Мъглиж

Досегашният заместник кмет в ресора „Социални дейности, образование, култура и вероизповедания“ на община Мъглиж Рени Малева пое временно ръководството на администрацията след явно гласуване на 17-те съветници по време на извънредно заседание на местния парламент.

Избирането на врид стана заради внезапната кончина на титуляра Господин Господинов, който почина на 3 септември по време на служебно пътуване в София от масиран инфаркт.

Председателят на ОбС – Мъглиж д-р Стефан Христов уточни, че гласуването на Малева е било явно, не е имало алтерантивно предложение, всички са били „за“ избора й.

32-годишната Рени Малева е бивш общински съвет, влезе в екипа на Господинов по време предходния му втори мандат от квотата на партия АБВ, която го подкрепи на предходните местни избори.

Завършила е „Предучилищна и начална училищна педагогика” – бакалавър и „Образователен мениджмънт”- магистър в ПУ „Паисий Хилендарски“ . Около 4 години е работила в сферата на образованието. В мандат 2011-2015 г. е общински съветник и председател на Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания, спорт и младежки дейности в Мъглиж. Семейна има две деца.

В ЦИК са изпратени всички документи, очаква се указ на президента за насрочване на частичен избор, очаква се това да стане в края на ноември, началото на декември./Монитор