Миглена Филипова, Юлиево: Ще насърчавам всяка инициатива, която цели да преобразява населените места

#Юлиево. Убедена съм, че родолюбието свързва инициативните хора в родния край. Тогава те се хващат за ръце и го променят стъпка по стъпка. За развитието е важен интереса на младото поколение към родовата историческа памет, както и за поддържането на културното наследство, за да се съхрани идентичността на територията и на жителите.

Ще насърчавам всяка инициатива, която цели да преобразява населените места, да е с грижа за възрастните и децата и да върне младите. Тук вече има добри практики, които сплотяват юлиевци.

От Общината зависи да има последователна политика във всички сфери, да има култура и спорт, да има инвестиции и образование. Жителите се надяват да има ефективно планиране за строително-ремонтни дейности по общинските обекти. А не това да се случва с нарушаване на процедури и в последната минута да се договарят Община и фирми, ми казват жители, с които обсъждаме провеждането на обществени поръчки в общинската администрация в Мъглиж. Обещават, че ще коментират с факти на следващата ни среща.Общината – това са всички жители в населените места, обяснявам аз и уточнявам, че парите, които се дават на хората са техни – формирани в бюджет от данъците, таксите и вноските. Парите на хората трябваше да станат достояние на публично обсъждане и всеки да добави какво е най-належащо да се построи, обнови, възстанови.

  • – Осигуряването на благоприятна среда за инвеститорите.
  • – Дигитализиране на административни услуги за бизнеса.
  • – Изработване на каталог на инвеститора.
  • – Насърчаване на бизнеса да инвестира на територията на община Мъглиж с оглед създаване на работни места и възможности за заетост.
  • – Преференциални данъчни облекчения за инвеститори за срок от 10г.
  • – Организиране на срещи с бизнеса и информационни кампании за промотиране възможностите на общината като добро георгафско място за развитие на бизнес.
  • – Стимулиране развитието на малкия и средния бизнес, на гражданското общество и неправителствения сектор чрез разработване и участие на Общината в програми и проекти, осигуряващи повишаване на квалификация на безработни и осигуряване на допълнителни работни места.

Фирмите на територията на община Мъглиж искат оптимизиране на инфраструктурата във връзка с осъществяване на по-добри условия.

1.Осигуряването на благоприятна среда за инвеститорите.

2.Дигитализиране на административни услуги за бизнеса.

3.Изработване на каталог на инвеститора. Насърчаване на бизнеса да инвестира на територията на община Мъглиж с оглед създаване на работни места и възможности за заетост.

4.Преференциални данъчни облекчения за инвеститори за срок от 10г.

5.Организиране на срещи с бизнеса и информационни кампании за промотиране възможностите на общината като добро георгафско място за развитие на бизнес.

6.Стимулиране развитието на малкия и средния бизнес, на гражданското общество и неправителствения сектор чрез разработване и участие на Общината в програми и проекти, осигуряващи повишаване на квалификация на безработни и осигуряване на допълнителни работни места.

7.Оптимизиране на инфраструктурата във връзка с осъществяване на по-добри условия за фирмите.

8.Създаване на експертен капацитет в изготвянето и управлението на програми и проекти.

9.Подпомагане на местните земеделски стопани – чрез партньорство и подкрепа относно възможностите да се кандидатства за финансиране по европейски програми и проекти (консултации, срещи и участия във форуми).

Номерът ми в бюлетината е 9! Очаквам вашата подкрепа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram