ЗАПОЧВА ОСВЕЖАВАНЕ НА ПЪТНАТА МАРКИРОВКА

От днес започва поетапно освежаване на пътната маркировка в Казанлък. Дейностите включват за първи път маркиране на паркоместа и таксиметрови стоянки, наред с обичайното полагане на хоризонтална маркировка по улиците.

Маркирането на паркоместа и таксиметрови стоянки започва от ул.„Любомир Кабакчиев“ и ще се извършва по график, като ще обхване по-големите паркинги в града.

Полагането на хоризонтална маркировка по улици и паркинги на гр. Казанлък започва по бул.“23-ти пехотен Шипченски полк“, в посока запад – изток към бул.“Александър Батенберг“ до кръстовището на Лидъл и също ще се извършва по график.

За да се осигури по-добра устойчивост на атмосферни условия, за маркировката е избран за полагане материалът студен пластик. Той ще бъде използван при освежаване на пътната маркировка на възлови пешеходни пътеки, с по-голям поток на пешеходци и автомобили, като пешеходни пътеки на бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“, бул. „Александър Батенберг“, кръговото кръстовище до Исторически музей „Искра“ и Художествената галерия и др. Предвижда се и освежаване на пътната маркировка на пешеходни пътеки в централна градска част като кръговото кръстовище на ул.“Христо Ботев“ до Надлеза, кръстовището на паметника на Георги Кирков, на входа на парк „Розариум“ и др., изпълнено с бяла акрилатна боя, със светлоотразителни перли, за гарантиране на по-голяма дълготрайност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram