Събират се средства за закупуване на скенер в поликлиниката в Казанлък

Над 30 хиляди лева за закупуване скенер за казанлъшката поликлиника

По време на работна среща, организирана от Ротари клуб – Казанлък и Община Казанлък бе събрана сумата от над 30 хиляди лева за закупуването на модерен скенер за ДКЦ „Поликлиника“-гр. Казанлък. Нуждата от апарата, който ще подобри лечението и диагностиката на пациентите от региона разясни д-р Красимир Пейчев. Вече е създаден и екип, който ще обслужва секторът по образна диагностика в доболничното заведение, който ще бъде ръководен от д-р Чернев. Работната вечер, на която бяха поканени представители на бизнеса в града бе открита от президента на Ротари Атанас Демиров.

Първата сума за закупуването на скенера бе обявена от Старозагорския митрополит Киприан, който от името на митрополията дари 10 хиляди лева. “ Няма как да не се включим в тази кампания, тъй като тя е за благото на всички миряни в околията“ заяви Митрополит Киприан, като призова бизнеса на подкрепи кампанията.

Кметът Галина Стоянова обяви, че се включва в кампанията с една кметска заплата. Да развиваме и подкрепяме здравеопазването е най-малкото, което може да направим за града ни, коментира още Стоянова.

Другата дарена сума от 10 хиляди лева за закупуване на скенера бе от Ваня Игнатова от Казанлък, която управлява верига от аптеки в града.

Сред гостите, които подкрепиха кампанията бяха членове на Ротари Клуб Стара Загора -Берое.

Закупуването на модерният скенер в Казанлък са нужни 300 хиляди лева. Апаратурата ще се ползва от всички лични лекари и специалисти.

В кампанията може да се включите с дарение.

ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД

ПИБ – Стара Загора

IBAN: BG40FINV91505316341553

BIG: FINVBGSF

Основание: ДКЦ-Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram