Foot Lab – Ортопедични стелки отново в Казанлък

Здравейте, Казанлък !

Отново ще бъдем във Вашия град на 09 и 10.12.2023г.( събота и неделя), за да осигурим възможността за 3D компютърен анализ на ходила, сводове и стойка. Изработка на Индивидуални ортопедични стелки на място, за 10 минути!

Мобилният ни кабинет ще бъде разположен отново в „Кабинет за здраве и грижи“ на адрес гр.Казанлък ул.Кайнарджа 7 ; 6001 Манастира. Ето и направление: https://maps.app.goo.gl/WD5w1yAdhB15J4gQ6

⏰ Може да запишете час тук: https://shortly.bg/AlsIo

Или , като звъннете на 0888 54 24 93, като ни пишете на Viber или като ни изпратите на лично съобщение вашите имена и телефон. Ние ще се свържем с Вас 🤙, в първия удобен момент.

Цени:

➡ 3D компютърен анализ – 30лв.

➡ Индивидуални ортопедични стелки от №36 до №48 – 165лв./чифт.

➡ Индивидуални ортопедични стелки от №28 до №35 – 150лв./чифт.

🎁

⁉ Защо е важно да знаете състоянието на стъпалата, сводовете и стойката си?

👉 Всеки човек се ражда с пълно плоскостъпие, като сводовете му трябва да се оформят до около петнадесетата му годишнина. Изкривяването на стойката на тялото започва от падналите (при децата недоразвити) сводове на стъпалата.

⁉ Как да се самодиагностицирате у дома? Как да разберем дали човекът до нас се нуждае от 3D компютърен анализ?

👉 Нека човекът застане мирно с гръб към Вас, облечен с тениска, къси панталони и бос! Застанете зад него и от около 3 метра погледнете стойката му.

👉 Вижте раменете дали са в една хоризонтална равнина.

👉 Вижте таза и раменете успоредни ли са.

👉 Погледнете дали глезен и пета са в една вертикална линия.

👉 Накарайте го да приклекне и вижте дали докосва коленете.

Много често при проблем с надлъжните (Медиални) сводове глезените влизат навътре, а петите навън, по-рядко се случва обратното.

👉 Погледнете пръстите на краката. Ако между тях има голямо разстояние, палецът се прибира навътре или кокалчето в основата на палеца (Халукс Валгус) е издадено, то това е следствие от не добре развит или паднал напречен свод.

⁉ Какви са възможните следствия от неправилна стойка?

👉 Болки в стъпалата. Метатарзалгия, халукс валгус, изкривени пръсти на краката, пръсти чукчета, крампи, схващания, шип в петата, чувствителни стъпала, диабетно стъпало, болки в петите.

👉 Болки в глезените. Подуване, оток, болки в ахилесите (възпалени ахилесови сухожилия).

👉 Болки в коленете. Възпалено пателарно (под коленно) сухожилие, износени хрущяли, проблеми с менискус, възпалено илиотибиално сухожилие (щракащо бедро), осгуд шлатер (болки на растежа).

👉 Болки в тазобедрените стави. Износване, възпаление на ишиасния (седалищен) нерв.

👉 Болки в кръста. Болки в гърба. Болки във врата. Блокажи в сакроилиачната става, болки в лумбалната област, износени междупрешленни дискове, протрузии, дискови хернии, кифоза, лордоза, сколиоза, плексит, ошипяване.

👉 Ако имате един или повече от изброените симптоми, Вие със сигурност имате нужда от анализ на ходила и стойка и изработка на индивидуални ортопедични стелки.

⁉ Как може да помогнем ние?

👉 След като направим компютърен 3D анализ, наш специалист ще прецени възможните опции и кои от тях са най-полезни за съответното Ви състояние.

👉 Можем да изработим индивидуални ортопедични стелки на място за 10 минути, които да изправят стойката, като навигират глезена и създадат опора с правилната височина на сводовете.

👉 Наш специалист, може да предложи набор от упражнения, които отнемат около 15 минути на ден, но стимулират по-бързото изграждане на сводовете при децата.

🤝 Доверете ни се и ще намалите болките и травмите по костно-ставния апарат, често пъти причинени от неправилна стойка. Погрижете се за своето здраве като се погрижите за своите ходила!

✅ За ваше улеснение свободните и заети часове, както и записването на час, може видите тук:

https://shortly.bg/AlsIo

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram