E, няма ли край?

0
4

Четвърти ден жителите на Казанлък са подложени на тормоз заради сутрешното задимяване на града.

„Със скапани политици – свикнахме, с продажници – свикнахме. Но и последното въздухът да ни откраднат с това вече няма свикване“

„Колко време трябва да мине, някой да вземе мерки“

„Всеки ден подавам сигнал на 112, звъня на Общината и нищо…“

Това са само част от многото коментари на казанлъчани по темата с одимяването и неприятната, особено сутрин, миризма.

Наш екип се свърза с дестилерията „Робертет България“, която се намира в изключелна близост с мястото, където горят тонове отработена лавандула и рози. Те потвърдиха, че отпадните продукти са от тяхната дестилерия. Самата дестилерия не работи в момента. Мястото, където се изхвърлят отпадъците използвали под наем от Община Павел баня. Нямали представа кой е подпалил отпадъците.

Отправихме питане и към Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора. Имали наложени санкции, какво се прави по казуса. От там стартираха проверка, чиито резултат все още очакваме!

От Община Павел баня заявиха, че нямат издадено разрешително за депониране на подобен вид отпадни продукти за това място.

От Община Казанлък успокоиха хората, че димът не бил опасен.

По наша информация през днешния ден се очаква в депото да пристигне техника, с която купищата отработени отпадъци да бъде преместена, за да може да се загаси от пожарната, както и да започне частично запръстяване около мястото което тормози казанлъчани пореден ден.

Коментари от Фейсбук