„Eзикови кафета“ на 18 и 19 юни с младежи от Полша, Чехия, Словения, Унгария и Германия

0
6

„Eзикови кафета“ на 18 и 19 юни от 17:00 ч. в Общинска библиотека „Искра” организират доброволците от „МЦР – Взаимопомощ“. В днешния ден ще бъде открита и изложба със Студентски плакати на тема „Чехия и чехите в моите очи“. Полша и Чехия ще бъдат представени в отдел „Изкуство“ от доброволците днес, а утре е ред на Унгария, Словения и Германия, държавите от които са родом пристигналите по проекти на организацията младежи.

Доброволците на „МЦР – Взаимопомощ“ ще организират деветото издание на Екологичен Фестивал в района на града от 4 до 7 юли. Те са представители на Франция, Полша, Португалия, Италия, Финландия, Унгария, Румъния, Германия и Словения и ще прекарат тук общо два месеца, в които ще се опитат да привлекат вниманието на общността към екологичния проблем и възможностите за неговото решаване, като едновременно с това, се запознаят с богатата българска култура.
Част от задачите на доброволците са да информират подрастващите за състоянието на природата и влиянието на човека над нея, като презентираха фестивала в казанлъшките училища „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Екзарх Антим І „, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“, ППМГ „Никола Обрешков” и ОУ „Георги Кирков”.

Дванадесетте доброволци на „Взаимопомощ“, освен да лепят плакати и презентират в училищата, са ангажирани и с организирането на „Езиковите кафенета“, чрез които да ни запознаят с културата на своите страни и многообразието на Европа.
Повече за събитията може да откриете във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/416024632511600/ и https://www.facebook.com/events/2317053195181845/.

Коментари от Фейсбук