88 години вестник “Искра”

0
6

На 1 юни 2012 г. в-к „Искра“ става на 88 години. По този повод екипът с подкрепата на Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова, организира рожден ден на площад „Севтополис“. От 10.30 ч. ще бъдат раздадени 88 килограма бонбони на всички малки и големи приятели и почитатели на вестник „Искра“. 88 малки приятели на вестника от различни казанлъшки училища с 88 табли с по 88 бонбона ще дефилират, след което ще почерпят гостите. На събитието ще бъдат подарени 88 броя на вестника с подписи на управителя Кристалина Вълчева, кмета Галина Стоянова, зам.-областния управител на Старозагорска област Петко Карагитлиев, председателя на ОбС Казанлък Николай Златанов и др.

„Никога до сега годишнина на вестника не е отбелязвана по този начин, така поставяме началото на една инициатива, която завещаваме да продължат идните поколения“, отбелязват от екипа на вестника.

Първият бройна вестник „Искра“ излиза на 1 юни 1924 година. Негов създател е Петър Топузов. От тогава до днес печатното издание е на пазара без прекъсване през годините. Това е най-старият общински вестник в България.

 

Коментари от Фейсбук