3 години затвор за жител на Копринка. Карал пиян и избягал от полицията

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С.Д., на 50 г. Той е признат за виновен за това, че на 20.06.2022 г. в с. Копринка, общ. Казанлък, е управлявал моторно превозно средство- лек автомобил, марка „ Мазда“, с концентрация на алкохол в кръвта си от 1,37 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство-престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

С.Д.  е признат за виновен и за това, че на 20.06.2022 г. в с. Копринка, общ. Казанлък, противозаконно пречил на органи на властта-двама полицейски служители от РУ-Казанлък, да изпълняват задълженията си по осигуряване на обществения ред, като не се подчинил на издаденото му разпореждане да спре и осуетил извършването на проверката чрез бягство с автомобил-престъпление по чл. 270 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Казанлък е наложил на С.Д.. общо наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. С.Д. е осъждан и преди. 

На 20 юни 2022 г. С.Д. посетил дома на негова позната в с. Копринка, обл. Стара Загора. Няколко дни по-рано той бил излязъл от затвора и решил да се срещне с нея. Между двамата възникнал конфликт. Поради тази причина С.Д. отворил багажника на автомобила и се опитал да набута вътре жената. Тя успяла да избяга и подала сигнал на тел. 112. Когато С.Д. разбрал, че ще пристигнат полицейски служители, се качил в автомобила си и започнал да обикаля улиците на селото. Служителите на МВР го забелязали и подали звуков и светлинен сигнал да спре, на което той не се подчинил. Продължил да се движи с колата по четвъртокласен път извън селото, преминал с висока скорост по тревист терен, ударил се в циментов капак на шахта и спрял. Там бил задържан от служителите на МВР. Тестът с техническо средство отчел положителна проба за алкохол – 1.37 промила.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram