Излезе класирането за прием в първи клас и подготвителните групи в училищата

Днес излиза класирането за прием в първи клас и подготвителни групи в училищата, съобщава пресцентърът на Община Казанлък. Всеки родител може да провери резултатите на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Съгласно графика на дейностите, записването на класираните деца ще бъде извършено от 13.06.2019 г. до 18.06.2019 г., включително в училищата, където са приети, с изключение на 17 юни, когато се провежда Национално външно оценяване в VІІ клас по БЕЛ и съгласно изискванията училищата ще бъдат затворени за достъп от външни лица.

Класираното дете се записва само при наличие на пълен комплект от документи, декларирани в Заявлението. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано и отпада от приема. То може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Свободните места за всички училища за второ класиране ще бъдат обявени на 19 юни. Пълният график за прием в училищата (първо, второ и трето класиране) може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Хуманитарни политики“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram