Моден тренд 2019: Рокли, рокли и пак рокли

Какви са модните тенденции за сезон пролет/лято 2019? На какви кройки и модели да заложите и кои са новите попълнения сред модните редици?

Модни тенденции пролет/лято 2019
 © istockphotos

Вело клин

Ако има тенденция, за която всички говорят, то това е завръщането на вело клиновете. Самата дреха комбинира удобството на спортния клин и елегантността на бермудите. Съчетава се с блейзер, сако, тренчкот и без проблем може да се носи както с маратонки, така и с токчета.

 

Добави описание

 

 

Практичната мода

Вдъхновени от стила на „работническата класа“, дизайнерите правят нов прочит на практичната и удобна мода. Карго панталони, гащеризони с къс или дълъг ръкав, елеци с дълбоки джобове, рокли и поли с джобове, анурак или яке с връзки около талията, чанта-колан – това са част от акцентите, на които може да заложите.

 

Добави описание

 

 

Бухнали ръкави

Следвайки тенденцията на максимализма не е изненада, че буфан ръкавите продължават да са на мода. Освен това някои смятат, че това е още един реверанс към стила от 80-те, към която напоследък дизайнерите все по-често се връщат. Моделите с набор и/или волани по ръкавите допринасят за изграждането на женствена визия с романтични нотки.

 

Добави описание

 

 

Рибарска мрежа

Тази година забелязваме и нещо ново при плажната мода – роклята тип рибарска мрежа. Представлява прав модел, следващ извивката на тялото, с дължина до средата на прасеца или до глезена. Тъй като е изцяло прозрачна, може да я носите по два начина – върху бански или върху летния ви сет от топ и къси панталонки.

 

Добави описание

 

Макси рокли

Дългите и романтични рокли също попадат в списъка с актуални модни тенденции за пролет/лято 2019. В нежни пастелни цветове или в ярки принтове – дългите рокли са задължителни за вашия гардероб. Носете ги с колан около талията или пък изберете модел тип „прегърни ме“ за още по-съблазнително излъчване.

 

Добави описание

 

 

Стилни в костюми

Костюмите са класическият избор за елегантна и стилна визия в офис среда. Изчистени и прави линии, неутрални и пастелни цветове, подчертана талия – така изглеждат модерните костюми за пролет/лято 2019.

 

Добави описание

Елегантните къси панталони

Този сезон сред актуалните тенденции попадат и бермудите. Елегантните къси панталони с права кройка и дължина до коляното или малко над него са сред фаворитите на дизайнерите, които дори ги включват като част от костюми. Високата талия и наборът около кръста също са често срещани елементи.

 

Добави описание

 

Вариации с деним

Денимът никога не излиза от мода, но всяка година различни негови вариации владеят модния подиум. За пролет/ лято 2019 абсолютен фаворит са износените дънкови облекла – избелели от пране дънки или дори умишлено поляти с белина поли и рокли, вдъхновени от tie-dye тенденцията. Пачуърк модата също е актуална – комбинират се парчета от деним в различни нюанси, но от една гама.

 

Добави описание

 

 

Боядисани дрехи

Повече цвят и креативност – това е посланието на дизайнерите, които залагат на техниката tie-dye за боядисване на дрехите. Хипарският акварел, както го наричат още, е присъщ на модата от 60-те и 70-те години и придава характер и индивидуалност в стила. Среща се предимно при тениските, но този сезон виждаме също поли, рокли, якета.

 

Добави описание

 

Ситно плисе

Миналото лято плисето беше топ тенденция и явно дизайнерите не са готови да се откажат от него. Разликата е, че през пролет/лято 2019 ще виждаме рокли и поли предимно със ситно плисе. Освен това прави впечатление, че плисето вече присъства не само в долната част от дрехата, но и като елемент от ризи, блузи и горна част на рокли.

 

Добави описание

И още:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram