20 бели гълъба белязаха началото на учебната година в ПГТТМ

0
104

С водосвет за здраве и успехи започна учебната година в ПГТТМ. 465 ученика влязоха в обновените класни стаи на това учебно заведение на 17 септември. 20 бели гълъба, колкото са паралелките в гимназията през настоящата учебна година отлетяха от двора на училището, символично бележейки устрема на ученици и учители към нови хоризонти. Новата 2012/2013 учебна година ПГТТМ започва с дейности по 4 проекта, финансирани от ЕС и 3 национални програми. По проект „Ученически практики“ 35 ученици от училището ще стажуват в реална работна среда в 9 фирми от Казанлък и региона. В рамките на проект „Успех“ ще продължи работата по създадените 10 клуба, в които учениците имат възможност да да развиват творческите си заложбии да осмислят свободното време.

Приемственост в успехите на ученици и учители бележи началото на новата учебна година в ПГТТМ. Дванайсетокласничката Катя Грозева бе една от хилядите кандидатствали от цялата страна ученици и одобрена с още 22 – ма свои връстници за обучение по програмата „Небанков финансов сектор в България“ в учебния център на НАП София. По време на своето петдневно обучение Катя посети Министерството на финансите, БНБ, Българската фондова борса, Комисията за финансов надзор.

И през настоящата учебна година ПГТТМ ще обучава ученици в специалностите „Икономическа информатика“, „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на транспортна техника“ и „Експлоатация на автомобилния транспорт“. През настоящата учебна година училището започва работа по проекта на Джуниър Ачийвмънт – Бължгария „Учебна компания“, като учениците, които участват в този проект са разработили първия интернет магазин от старта на дейността на организацията в България. Интернетмагазинът е разработен от ученик от 10 а клас на гимназията , специалност „Икономическа информатика“.

С.Илиева

 

Коментари от Фейсбук