19-годишен без книжка не се подчини на полицейска палка и пикира в нива

Тази сутрин към 2.00 часа в района на км 180 на АМ „Тракия“ полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре, влязъл в насрещното движение на магистралата.

За да предотвратят инцидент полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Докладвано е в дежурната, предприети са заградителни действия от друг патрул. Благодарение на намесата на автопатрула нарушителят е принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка. Малко след това автомобилът е осъществил пътнотранспортно произшествие.

Полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача, извикана е линейка. Едновременно с това са успели да задържат и спътниците му, четири лица, някои от които непълнолетни, които са опитали да избягат от местопроизшествието. Водачът, 19-годишен, неправоспособен, е настанен в болница със сериозни наранявания. Пътниците са без наранявания. Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация, няма гражданска отговорност. В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство по чл. 343 ал.1 б.б от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram