18 годишният шофьор при катастрофата до Крън не бил пиян

0
73

При направените експертизи в кръвта на загиналия 18-годишен шофьор Юлиян не са открити наркотични вещества.  Кръвната му проба е показала 0,22 промила алкохол, което е под допустимата граница от 0,5 промила алкохол, до която водачите не подлежат на санкция. Кръвната проба на 42-годишният стоматолог д-р Любомир Узунов е отрицателна, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора. 

 Положителна е само пробата на един от загиналите пътници. Резултатите от кръвния анализ са показали 0,9 промила алкохол.

Зловещият сблъсък стана около 1 часа на 14 октомври при разклона за град Крън и село Хаджидимитрово. Челният удар бе между лекия автомобил „Ауди“ с габровска регистрация, шофиран от д-р Узунов и „Мерцедес“, управляван от 18-годишния Юлиян. 

От кадрите, заснети от охранителна камера край пътя се вижда как автомобилът на стомалотога пътува в посока гр. Шипка. Срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза друга кола, Мерцедес, която се движи с висока скорост. Следва внезапен челен сблъсък на правия участък.

Според разследващите основната причина за касапницата на пътя е превишената скорост при ограничение от 50 километра в час на мястото на удара. 

https://trafficnews.bg/
Коментари от Фейсбук