13 – членна ще бъде Общинската избирателна комисия в Казанлък

0
6

Представителите на партиите и коалициите в Казанлък се споразумяха председателят на Общинската избирателна комисия да бъде от ПП“ГЕРБ“, заместник-председателите – от Коалиция „Обединени патриоти“ и ПП“ДПС“ и секретарят – от Коалиция “БСП за България“. Освен представители в ръководството, ПП“ГЕРБ“ ще има 3 членове, Коалиция “БСП за България“ – 3, ПП“Воля“– 1, Коалиция“ОП“ -1 и Коалиция“Демократична България-обединение“ -1.

Според разпоредбите на Изборния кодекс и Решение №600-МИ/09.08.2019 г. на ЦИК в тези консултации участват парламентарно представените партии и коалиции: Партия „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Обединени патриоти“, Партия „ДПС“, Партия „Воля“, както и партиите и коалициите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени – Коалиция „Демократична България-обединение“.

Общият брой на членовете на ОИК, включително председател, двама заместник-председатели и секретар се определя според броя на избирателните секции и съответно за община Казанлък ОИК ще се състои от 13 члена.

Коментари от Фейсбук