120-метрово платно ще стане най-дългата рисунка на Казанлък

Юбилейният, 120-и Празник на розата обедини младите художници на Казанлък, които в продължение на месец творят заедно, създавайки най-дългата рисунка на Казанлък. До дни тя ще „порасне“ на цели 120 метра.

В проекта „Да рисуваме заедно Казанлък“ се включиха над 170 млади художници на възраст от 5-18г. – участници от  школите по изобразиотелно изкуство: „Арт линия“ при Галерия „Ателието“ с ръководители Ваня Запрянова и  Росен Дончев, школа“Синьо“ при НЧ“Искра 1860“ с р-л Мариела Попова, школа“Ренина“ при НЧ“Възродена Искра“ с р-л Ренина Лекова, школа“Живопис при Военен клуб Казанлък с р-л Галя Иванова, Ателие“Пъстроцвет“ при НЧ“Жар“с р-л Катя Зографова, ДГ „Звънче“ с р-ли Стефка Златева и Красимира Въглярова, ДГ“Слънчице“ с ръководител Ваня Запрянова и НУПИД “Академик Дечко Узунов“ , с ръководител Елеонора Атанасова-Петрова.

Идеята за създаване най-дългата рисунка на Казанлък има история. Началото е поставено  от художничката Ваня Запрянова ръководител на школата по изобразителни и приложни изкуства „Арт линия“ през  далечната 2001г. с първите 10м. През годините рисунката продължава да расте, за да достигне днес своите 120 метра.

На 1 юни в Парк „Розариум“ ще бъде дорисувана последната част от платното, като тогава ще могат да се включат и деца от цялата страна.                                               

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram