12 хил.лв. трябват за ремонта на черквата в Средногорово

0
2

12 хиляди лева ще са необходими за продължаване на ремонта на храм „Свети Георги Победоносец“ в с. Средногорово е изчислил кметският наместник Коста Меразчиев, по чиято инициатива вчера вечерта стартира благотворителна изложба за набиране на средства за възстановяване на стенописите и укрепване на църковната сграда.

Благотворителната изложба събра в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ № 4 в Казанлък двадесет и девет автори с 40 творби.

Инициативата е свързана със 135-та годишнина от построяването на храма, отбелязването на която ще се състои в края на месец септември 2014 г. Още на откриването на вернисажа бяха направени седем откупки, а касичката за дарения започна обнадеждаващо да се пълни.

Благотворителната инициатива е под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и преминава под наслова „По делата им ще ги познаете“. Изложбата ще продължи до 18 юли в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4. В нея творби подредиха художници от Казанлък, много от които се оказаха свързани със с. Средногорово, и възпитаници на НГПДИ „Акад. Дечко Узунов“. Картини от своите фондове предоставиха и Художествената галерия в града на розите и Художествена галерия „Натали“ – София.

 

Коментари от Фейсбук