12-годишно дете се удави в напоителен канал (видео)

Габи е излязла след училище с приятели на разходка. Минали през магазина и се отправили към канала, който излиза след ВЕЦ-а в Стара Загора. Там на едно от децата паднала обувката в канала и се опитали да я извадят. По наша информация в канала влезли две дечица. За едно от тях влизането било фатално – 12-сет годишната Габриела. Там водата достигала до два метра, но по-опасна се оказала тинята, в която децата вероятно затънали или се подхлъзнали.

Около канала има ограждения, но на много места те са разкъсани.

Каналът започва от казанлъшкия язовир Копринка. Стига до Стара Загора, преминава през ВЕЦ-а и водата излиза в напоителен канал.

Влизането и къпането в канала е строго забранено. От инспектората по образованието заявиха, че ще настояват той да бъде обезопасен, защото очевидно представлява интерес за децата. За съжаление това не е единственият случай на удавено дете в напоителен канал. Подобни инциденти има през годините, както в Стара Загора така и в казанлъшко.

За случая разказват Мариана Стефанова заместник – директор ОУ „Христо Ботев“ и Милена Йолдова началник Регионалния инспекторат по образованието в област Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram