114 години от рождението на проф. Генчо Пирьов ще бъдат отбелязани на 24 ноември

0
2

Няколко инициативи ще се проведат на 24 ноември в Казанлък в чест на 70 годишнината на Юнеско и 114 години от рождението на патриарха на българската педагогика и психология проф. Генчо Пирьов – председателствал сесиите на Юнеско. Проявите ще започнат от 10.00 часа с открития урок ”Толерантността в онлайн пространството” с ученици от V клас, като домакин е НГПИД Акад. Дечко Узунов. Малко по-късно същия ден ще се проведат Тренинг по толерантност и интерактивна игра „Търсачи на толерантност” с участието на консултанти по позитивна психотерапия. В интерактивната игра могат да вземат участие по двама петокласника от всяко казанлъшко училище.
Програмата предвижда и квалификационен семинар на тема: „Готовност на младия учител за възпитанието на децата” , с лектор проф. д.п.н.Емилия Рангелова от СУ ”Св.Климент Охридски”, който ще започне от 13.30 ч. в Заседателната зала на НГПИД. В квалификационната форма могат да се включат до трима млади педагози на възраст до 38 г.от всяко учебно заведение от община Казанлък.
„Толерантността е уважение! Толерантността е хармония в многообразието! Толерантността е добродетел,която прави възможно достигането на мира,способства за замяната на културата на войната с културата на мира”, подчертават организаторите на събитието.
Проявите са организирани от фондация „Проф. Генчо Пирьов” , Община Казанлък и НГПИД „Акад. Дечко Узунов”.

Коментари от Фейсбук