„Ще ви избия всичките“, крещял рецидивист при погром над автогарата в Казанлък

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък 36 годишният А.Й. е осъден за това, че на 21 юли 2014 г., в Казанлък, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  отправил нецензурни думи, счупил стъклото на входната врата на чакалнята на автогара и стъкло на кафе-аперитив, като деянието представлява опасен рецидив –престъпление по чл. 325 ал.4 вр. с ал.1 вр. с чл.29 ал.1 б.“а“ от НК. За това извести в прессъобщение Апелативната прокуратура в Пловдив.

Районният съд-Казанлък е наложил на мъжа наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, като присъдата е влязла в сила.

На 21 юли 2014 г. А. Й. самоволно напуснал болница и отишъл в района на Автогарата в гр. Казанлък. Влязъл в чакалнята и без видима причина започнал да крещи, да ругае и заплашва. С крак ритнал и счупил стъклото на входната врата на помещението. След това обвиняемият избягал към намиращия се до автогарата кафе-аперитив.

В заведението била една от работничките. Чувайки силни крясъци и викове, тя излязла от кухнята на заведението, за да види какво става. Видяла буйстващият мъж, който крещял: „Ще ви избия всичките“. Той взел от масата на клиенти две полупълни бутилки със сок, хвърлил и ги счупил на земята. Същото направил и с чаша от масата. Клиент се опитал да се намеси, но А.Й. го изблъскал и се насочил към изхода на кафенето. Излизайки, с крак ритнал и счупил едно от стъклата от остъклението на входната врата, след което избягал. Свидетел се обадил на тел. 112 и на място пристигнали полицейските служители, които задържали А.Й. Той е бил осъждан и преди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram