Човек на Драгомир Стойнев и Кирил Добрев изпъдил от партията 2/3 от членовете на БСП в Павел баня

Терминаторът на левицата в района се хвалел, че е пълномощник на ДПС на местните избори през 2015 г.

Атанас Пъдев,  от няколко дни вече бивш председател на общинската организация на БСП в Павелбанско, се ожали пред столично издание, че бил се уморил да работи за партията и да лъже хората. Той сам съобщи пред Дарик преди седмица, че напуска поста на председател и че 

„хвърля“ партийния си билет

 Самоотводът си Пъдев обяви веднага след като шестима червени депутати напуснаха парламентарната група на левицата на 29 септември, а петима от тях се отказаха и от членство в БСП. Причината, посочена от Пъдев за раздялата му с поста и столетницата: „тоталното разминаване с водената от ръководството политика на конфронтация и популизъм във всичките му измерения, арогантно отношение и незачитане на различното мнение”.
Умореният бивш другар Пъдев, всъщност, е прав – да лъжеш хората е уморително, да прислугваш явно и с метани на ДПС е обезсилващо, да разбиваш партийната организация години наред е изтощително, твърдят социалистите от района. За тях Пъдев вече е политически покойник, самоубил се бавно и решително, докато омаломощава БСП в района и обезличава себе си като партийна принадлежност. В агонията накрая на политическата си кариера успя гузно да избяга от отговорности, а днес издава задгробни стонове, че имало „пълно разминаване с вижданията му и с политиката, която провежда ръководството“. Да, има, разказват социалисти от Павел баня. В санджака им ДПС си опитомвало Атанас Пъдев за всякаква употреба против знанието на ръководството на БСП, което не е толерирало подобен местен дослук.  

Сега на всички е ясно, че Пъдев се самонапъди от партията, но въпросът е: Докато беше в БСП, кога и е бил верен, питат социалистите.
Фрагменти от партийната биография на Пъдев разкрива, че през последните 7-8 години той е бил с ДПС, докато е кътал червената партийна книжка не в левия, а в задния джоб, ако съдим по политическата му поврътливост в курортния град Павел баня.
Регионална медия съобщава през 2016 г., че Атанас Пъдев е бил пълномощник на неуспелия кандидат за кмет на община Павел баня – Иса Бесоолу от ДПС, по време на повторното преброяване на бюлетините за кмет в общината. Бесоолу след местните избори през 2015 г. останал недоволен от резултата и поискал ревизия на бюлетините, а на Пъдев издал пълномощно с дата 1 ноември 2015 г. да го „представлява при извършване на повторното броене на бюлетините от проведения втори тур на изборите за кмет на община Павел баня от 1.11.2015 г., разпоредено с определение на съда от 18.11.2015г.“.

БСП и ДПС в павелбанско по това време са нямали официално подписано споразумение за взаимодействие, потвърждават пред медията самият Пъдев и няколко партийни секретари от общината. 
Социалисти от района разказват пред журналисти, че поведението на бесепаря в общинския съвет показвало обратното – че има тайно съглашателство между двете партии и то по много поводи, което не се приемало с одобрение от членската маса на левицата. Нещо повече стари партийци обвинявали председателя Атанас Пъдев, че се

заиграва с ДПС задкулисно,

а това че е бил пълномощник на Бесоолу не било партийно решение, а единствено лично негово, съобщава още медията, която разполага с копие от пълномощното.
Още тогава станало ясно, че заради тайните игри на Пъдев с депесарите, социалисти напускали структурите по места. Сам Пъдев посочил, че общинската организация в павелбанско е намаляла за година с 54 човека. Сред тях имало преминали в редиците на АБВ, самоизключили се и починали. През пролетта на 2016 г. в БСП в района социалистите били 234. Сред тях и такива, които се канели да напуснат, несъгласни с едноличните решения и водената политика на Пъдев, пише още медията. Само в село Горно Сахране разочаровани били шестима, в Павел баня – около десетина.
До 1 януари на 2020 г. социалистите в община Павел баня са 162-ма, сочат данните от списъците на редовите членове, имащи право на глас на вътрешнопартийния пряк вот на БСП, проведен на 12 септември. 

Проверка показва, че в тези списъци се водят и починали социалисти, като само в едно от селата те са шестима. 
Напълно унищожени са организациите в селата Осетеново и Манолово, в Горно Сахране събрания не е имало от три години. В Скобелево организацията е с изключен председател. Изключването като метод на отстраняване се оказва любим на Пъдев, твърдят партийни секретари от общината. Не били редки случаите, при които социалисти от Павелбанско се прехвърляли в организации в Казанлъшко, разказаха свидетели на ротациите. 

„Пъдев последователно и упорито терминираше БСП в община Павел баня“, категорични са червени активисти от района, където се твърди, че той е

човек на депутата Драгомир Стойнев

и близкия му приятел и неуспял председател на червените – Кирил Добрев. И Добрев и Стойнев са известни в редиците на левицата с топлите си контакти с ДПС. Пъдев бил и привърженик на другия, пробвал се в състезанието за лидер на БСП – Красимир Янков.
Излизането от партията на Атанас Пъдев се посреща със задоволство от бившите му съпартийци, те коментират, че към момента реално от структурите, ръководени в неговите мандати, е останала само една трета. Като основна причина за отчайващото състояние на организацията в общината те посочат именно Пъдев. 
Председател на ОПО в Павелбанско село въпреки това е оптимист: „Като се отстрани причината, се отстранява и следствието. Причината се самоотстрани, чака ни много работа, но ще възстановим БСП в Павелбанско“. 

Фактор бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram