Чирпанският участък от „Тракия“ се затваря за 2 месеца

От днес започва отдавна чаканият ремонт на Чирпанския участък на автомагистрала „Тракия“. Магистралата се затваря и в двете посоки между връзката с автомагистрала „Марица“ и „Чирпан-Изток“ – прословутата отсечка, наричана от шофьорите „Тракийско море“ заради плачевното състояние на настилката. В района са направени обходни маршрути.

Ремонтните дейности ще са в двете платна от км 168+207 до 185-ти км, съобщава агенция „Пътна инфраструктура“. Отсечката, която ще се ремонтира е изградена и е в експлоатация от 2007 г., изтъкват от АПИ. Сега предстои машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуваща настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа, обработка на пукнатини, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. Предвижда се и подобряване на отводняването, полагане на хоризонтална пътна маркировка, монтиране на нови ограничителни системи за пътища /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани 9 съоръжения.

На обекта ще се работи мобилизирано без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението, уверява пътната агенция. „Ако времето е сухо, без много дъждове, има възможност строителните работи да се изпълнят за два-три месеца. Целта е при добро време до края на март да завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, а до Великден и на останалите 24 км до Стара Загора, които не са в добро състояние“, посочват оттам.

ОБХОДНИ МАРШРУТИ

В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“;

  • В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“;
  • От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан – Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.
  • СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram