Честит празник на медицинските сестри от МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“!

Д-р Кети Маналова-Владкова – управител на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ поздравява медицинските сестри от лечебното заведение и техните колеги в община Казанлък с професионалния им празник, който се отбелязва по цял свят на днешната дата, 12 май.

Ръководството на лечебното заведение благодари за съвместната работа, проявена отговорност, професионализъм и себераздаване в най-трудните дни и години за нашето общество, белязани от пандемията, с пожелание за добро здраве и достойно заплащане на труда.

Спасявайки живота на хората, влизате в тежки и продължителни битки с непознати заплахи. Рискувате и героично отстоявате мястото си в редиците на тези, които се жертват за другите.

Вие сте героите на новото време! Поклон за Вашите усилия и благодарим, че Ви има!

Идеята за празнуването на Деня на медицинските сестри е изразена за първи път през 1953 г., но се чества като международен ден от 1965 г. През 1974 г. Международният съвет на медицинските сестри (ICN) решава да се отбелязва Международен ден на медицинските сестри на 12 май, рождения ден на Флорънс Найтингейл, една от основателите на „Сестри на благотворителността”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram