Честит празник на войните, облечени в бяло

Ръководителят на казанлъшката МБАЛ „д-р Христо Стамболски“ – д-р Кети Маналова-Владкова отправи поздрав, по повод Деня на лекаря.

„Честит празник, на всички лекари. Денят 19-ти октомври е дата с история, свързана с вярата, увереността, знанието и помощта към хората от професионалисти, отдали себе си и своята работа за обществото.

През последните години всеки един празничен 19-ти октомври е различен. От реформите в здравеопазването, до тежките години на Ковид-19 пандемията, до нуждата от все повече професионалисти, които да се влеят в редиците на здравеопазването.

Да, това са хора с големи сърца, да това са хора, които са отдадени, първо на професията, да това са хора готови да преглътнат несгодите, за да посрещнат радостта в очите на благодарните си пациенти. Да, това са войните облечени с бели престилки, които станаха символ на надеждата силния дух и здравето в България.

Носете титлата Лекар с гордостта на науката през стотиците години, които изграждат доверието в тази професия. Работете за вашите пациенти и за каузата да помагаме. Това е нашата увереност, това е нашата съдба и болка, това е пътят към едно здраво общество, на което лекарите доказано са силния стълб. Бъдете здрави!“

д-р Кети Маналова – Владкова

На днешния ден се отбелязва и Денят на българския лекар. Той се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram