Честването на 24 май в Стара Загора

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова участваха днес в тържественото честване на Деня на славянската писменост и култура – 24 май, в Стара Загора. На празника присъстваха Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан, депутати от Старозагорския район, зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Йордан Николов, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, ръководители на културни и научни институции, хиляди граждани.

Тържеството започна на площада пред Общината с ритуала по издигане на българското знаме и знамето на Стара Загора. Г-жа Сотирова поздрави старозагорци с най-светлия и красив български празник.

Честването на 24 май продължи с традиционното шествие по централния булевард „Цар Симеон Велики”.  Официалните лица поведоха колоната. Под бурните ръкопляскания на многобройната публика по булеварда преминаха деца от старозагорските детски градини и училища и техните учители, културни и научни дейци, служители на различни институции, свързани с образованието, науката и изкуството.

picture-013-large picture-015-large picture-021-large

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram