Червено и черно

Общинският съвет почти без никакви дебати одобри бюджета на община Казалък за 2014-та година. Няма съществени промени от първото четене, като за настоящата година бюджетът е в размер на 37 милиона 372 хиляди лева. За общински дейности са предвидени 15 милиона и 600 хиляди лева.

Във връзка с реализирането на проекта за цялостна реконструкция на парк „Розариум“ от общинския съвет потвърдиха обявяването на конкурс за отдаване под наем за 10 години на едно от емблематичните кафе заведения в Казанлък известно като „Червено и черно“. Конкурсът ще се проведе на 20-ти март.

През 2014-та предстои да се реализира проектът по цялостната реконструкция на парк „Розариум“. Във връзка с реконструкцията се обявява конкурс за отдаване под наем на едно от най-емблематичните кафе заведения в Казанлък за последните 20 години познато като „Червено и черно“, намиращо се в югозападната част на розариума. Общинските съветници приеха срокът за отдаване да бъде 10 години, като началната наемна цена е определена за 400 лева на месец. Сред едно от основните изискванията на конкурса са кандидатите да предложат проект за благоустройство на района, детска площадка, входно изходни монументи, които да са съобразени с цялостния проект за промяна на розариума. Срокът за изграждане на новото временно преместваемо съоражение, не трябва да бъде по-дълъг от 6 седмици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram