Цветанов: Подкрепата на ДПС за кандидат за кмет на ГЕРБ не е политическа заигравка

Подкрепата за кандидата на ГЕРБ за кмет в Нова Загора и от ДПС не е знак за политическа заигравка, нова коалиция или задкулисно договоряне, категоричен бе в Стара Загора председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, предаде кореспондентът на bTV в региона.

„При подбора на кандидатурите за градоначалник изхождаме от една единствена презумция – нашият кандидат да е личност, полезна за хората, да върши работа, да има общественото доверие. И когато сме направили добър избор, няма нищо чудно в подкрепата му и от други политически партии“, подчерта Цветанов.

„Имаше заявена позиция преди време, когато се лансира за евентуална кандидатура на Реформаторския блок за Соломон Паси. Знае се, че тогава Местан от Централата на Движението за права и свободи каза, че това е един доказан либерал и той ще получи подкрепата на ДПС. Трябва ли по тази тема ние веднага да задаваме въпроси на нашите коалиционни партньори: „Вие с ДПС заедно ли играете или получавате една подкрепа, която желаете или не желаете?”, заяви Цветан Цветанов./БТВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram