Христослава и децата шампиони от „Еmil Open“ бяха специални гости на МВнР

Казанлъчанката Христослава Колева и нейните съотборници – децата шампиони на Федерация „Адаптирана физическа активност – Балкани и Черноморска област“ (ФАФА), заедно с треньорите, гостуваха в Министерството на външните работи. Те бяха посрещнати от заместник-министъра Зарица Динкова и началника на кабинета на министъра Яна Дочева, които ги поздравиха за постигнатите отлични резултати от приключилите наскоро Европейски игри за деца с увреждания – „Еmil Open“ в Чехия.

ФАФА участва с представители на няколко елитни международни спортни форума за деца и младежи с увреждания. На игрите в Чехия отборът се включи в дисциплините лека атлетика, плуване и спортната игра боче, като бяха завоювани 6 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала в конкуренцията на участници от 14 държави

16-годишната Христослава, възпитаничка на ПГЛПТ, гордо развя знамето на града, печелейки поредния си златен медал на Еmil Open. Хриси направи достойно представяне и стана шампионка в дисциплината „кроул“. Треньор на младата плувкиня е Теодора Петкова от СК „Траяна“, но за отличията и представянето на казанлъчанката допринася също Федерацията адаптирана физическа активност, с председател Слав Петков.

Следващата голяма цел на спортистите от ФАФА е участие в Световно първенство за деца и младежи със Синдром на Даун в Италия, което ще се състои в периода 4-11 октомври 2021 г. Пожелаваме им успех!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram