Хората питат: Какви практики е споделяла кметицата в Съвета на Европа?

В последните няколко дни ни заливат в информационното пространство прессъобщения за това как кметът на Казанлък  участва в 28-та работна сесия на Конгреса на местните и регионалните власти в Съвета на Европа. В прессъобщение на ПП ГЕРБ, Казанлък пише:  „На 24, 25 и 26 март  тя ще обменя  добри практики в сферата на местното самоуправление със свои колеги от Европейския съюз, което е още едно признание за ПП ГЕРБ, като част от голямото семейството на Европейската Народна Партия“.

До тук  добре, но ако си направите труда да изгледате дебатите от 28 сесия на адрес -http://www.coe.int/en/web/portal/28th-session-of-the-congress-of-local-and-regional-authorities ще забележите как представителите в Конгреса дебатира, обсъждат и нито един път Галина Стоянова не е взела думата. Не го е направила и в групата, в която е  разпределена.

Възможно е и заради факта, че както всички знаем Галина Стоянова не владее перфектно чужд език. Въпреки че се е опитала да заблуди и конгреса като е представила, че работният й език е английски.

Интересен факт е това, подкрепен от служители в Общината, коментирали, че кметицата не може да проведе елементарен разговор на английски.

Тук възниква и въпроса – как е споделяла добрите практики на Община Казанлък и кои по-точно? Как, също така, е разбрала за чуждия полезен опит, като не вдява две думи на кръст от английския, и как ще го привнесе в града ни?

Командировка-разходка, наречена от ГЕРБ „голямо признание“. Да, така е! Браво на кметицата, за това, че ходи да признава открито колко нелепо може да изглежда с безмълвието си, поради отявлени дефицити в  познанията.

Браво и на ГЕРБ, че надуват балона на безсмислеността, реещ се празен и опънат до неизбежното спукване, придружен от рояка калинки.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram