Хиляди мартеници, направени от хората с увреждания, очакват старозагорци

Хиляди мартениците направиха  хората от  Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. По традиция депутатът Георги Гьоков, млади социалисти  и общински съветници посещават домуващите през м.февруари и им даряват необходимите материали за изработката на червено-белите символи. Благодарение на съвместните четири  инициативи възрастните хора вече имат придобити за Дома електроуреди, ремонтирано кухненското  помещение, съобразено с техните  потребности и други. „Тази година благотворителната акция цели  хората с увреждания  да закупят нов многофункционален апарат за физиотерапия, тъй като наличните уреди са още от създаването на Дома и не позволяват ежедневна рехабилитация. Затова ги и подкрепяме в своеобразните акции.”, каза Гьоков.

Стойността на апарата е  около 7 000 лв. С него ще  провеждат ултразвукова, лазер-, магнито-, електро- и вакуумтерапия, което ще помогне за подобряване физическото състояние на хората с увреждания.

Щандът за специалните мартеници е  разположен на втория етаж  в един от големите търговски комплекси в Стара Загора  и е отворен от 10ч. до 19ч. (МОЛ „Галерия”). Хората от Дома се  надяват повече старозагорци  да предпочетат техните мартенски символи за здраве, сила, плодородие, изобилие и дълъг живот. „Белият и червен цвят преплетени в мартеницата са нишката, която ни свързва като българи. Призоваваме старозагорци да си купят от мартениците, така ще участваме повече съграждани в доброто дело”, казаха младите социалисти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram