Халит е новият председател на Обс в Павел баня

Шендоан Халит от ДПС бе избран за председател на общинския съвет в Павел баня. Той получи 10 от гласовете на общинските съветници, с което оглави председателския пост. Неговият опонент бе Недка Кавръкова от местната коалиция „Обединение“.

Припомняме ви, че на 9-ти ноември общинските съветници не избраха председател. Тогава Шендоан Халит, получи 8 гласа , а с 4 гласа бе подкрепена кандидатурата на  Недка Кавръкова. Отчетени бяха и  5 празни плика, в които не бе записано нито едно име. Предполагаше се, че БСП и ГЕРБ, които имат общо 5 гласа не са подкрепили нито една от двете кандидатури, като за избора на председател са нужни 9 гласа от 17-сет местния общински съвет. Повторното заседание бе насрочено за 17-ти ноември.

Настоящият председател на общинския съвет е роден е на 02.06.1987г. Завършил е „Стопанско управление” във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – гр. Пловдив и Българско училище за политика „Димитър Паница”. Бил е и досега общински съветник, както и депутат в НС. От 2009 година е областен председател на Младежко ДПС – Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram