Халил Летифов, депутат от ДПС: Без патос, но глътка надежда

Без патос, но като глътка надежда определи старозагорският депутат от ДПС и председател на транспортната комисия в НС Халил Летифов, решението на евродепутатите за пакета „Мобилност“. „Създалата се ситуация е безпрецедентна в ЕС и създава правни казуси, които тепърва трябва да се решат“, допълни той.

Летифов определи водената от по-богатите държави политика като протекционистка и застрашаваща и националните ни интереси.

По думите му, предложенията за командировките и почивните дни на шофьорите, предложени в тези текстове, не решават проблемите на шофьорите. „Забранява се преспиването в кабините на камионите, а не се създават условия по паркингите. Връщането на тежкотоварните автомобили на всеки 4 седмици пък, дори няма икономическа логика, защото допълнително натоварва трафика по европейските пътища, допълнително замърсява въздуха, т.е. създава повече проблеми“, уточни Летифов.

По отношение на създадения в началото на годината хаос с електронните винетки, Летифов подчерта, че оставките не решават проблеми, а от ДПС никога не са подкрепяли поправки „на парче“ и „на коляно“.

Депутатът допълни, че за товарните камиони е предвидено ТОЛ-системата да заработи от средата на месец август, но не е предвиден вариант, който да компенсира превозвачите през тези 8 месеца, налага се те дотогава да купуват месечни винетки и това оскъпява една и съща услуга с 240-250лв.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram