Фотоизложба „С надежда към утрешния ден“ бе открита в Художествената галерия

В казанлъшката художествена галерия бе открита уникална фотоизложба „С надежда към утрешния ден“. Тя представя кадри от разрушенията след земетресението в страната на изгряващато слънце от 11-ти март 2011-та година, реакцията на хората и възстановяването на разрушената инфраструктура, помощта, оказана на японския народ от целия свят. Казанлък бе един от градовете, които се включиха с парична сума за възстановяването на пострадалите градове. Японският посланик Макото Ито изрази своята благодарност към казанлъчани помогнали след бедствието, коментирайки, че това най-вече е огромна надежда отправена от света, че хората са съпричастни в трудни моменти. „Това ни дава сила, радвам се, че дава сила и на вас“, коментира посланикът.

По време на откриването на изложбата, която предизвика интерес сред казанлъчани и гостите на града, посланикът получи изключително много поздрави, като хората коментираха, че силата на японския народ вдъхва и на тях увереност.

Специално за гостите от Япония и в знак за нашата съпричастност, Казанлък подари фолклорен спектакъл. Той бе поднесен от ФА „Арсенал“ с ръководител Христо Стоянов. Фолклорният спектакъл е част от годишнината на ансамбъла, която се планира да бъде чествана в края на годината с двучасово представяне на красотата и ритмиката на българския фолклор. Казанлъшкият ансамбъл е един от най-добрите посланици на България в страната на изгряващото слънце, като от дълги години изнася концерти в Япония.

Г.Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram