Филип Димитров представя историческия си роман „Братя“

Бившият министър-председател на България Филип Димитров, емблематично име от годините на демократичния преход, ще бъде в Казанлък за представянето на своята трета книга „Братя“, съобщава ЛХМ „Чудомир“, домакин и организатор на срещата с автора на 26 ноември (ноември), от 17.30ч. Специален гост е известният актьор Руси Чанев, а представянето ще направи писателят Петър Марчев.

„Братя“ е третата историческа книга на Филип Димитров след „Ибо живяха, Господи“ (1991 г.) и „Светлина на човеци“ (2004 г.), публикувана вече и на английски език (2019 г.)

Верен на изследователската си прецизност и точното боравене с изворите, той ни представя две столетия от ранната българска история чрез съдбата на четирима известни братя: от Кирил и Методий, Симеон и Владимир, Роман и Борис II, до Алусиан и Пресиан.
Филип Димитров е адвокат, доктор на политическите науки, лидер на СДС, премиер на България в периода 1991–1992 г.; също така писател, университетски преподавател, дипломат. Роден през 1955 г. и е една от най-познатите, коментирани и оспорвани фигури на съвременната ни история. Изненадващ с повечето си действия, но последователен в тях, той е сред малцината, успели да съхранят неопетнено името си. Затова когато сам решава да напусне политиката, е изпратен с уважение и от приятели, и от противници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram