ФЕРДИНАНД И ЦАР БОРИС СА ПОСТОИЛИ ЖЕЛЕЗНИЦАТА. ГЕРБ ПО УМНИ ЛИ СА, ЧЕ ДА Я УНИЩОЖАТ?

Здравейте
Пиша ви, за да изразя дълбокото си възмущение от спирането на влаковете между селата и малките населени места. Спрените линии ще засегнат нас, най-вече пенсионерите, които няма да можем повече да си ходим на село с тези скъпи автобуси.
Доколкото разбрах, до Стара Загора ще спират 11 влака. Това на какво прилича, дами и господа управляващи? Амии учениците, как ще ходят те на училище? Тези ученици, които учат в Стара Загора от селата и тези в Казанлък? Докога ние, бедните хора, обикновените, тези които разчитат на пенсии и социални помощи, безработните, ще бъдем за премиера Бойко Борисов «некачествен материал».
Имам чувството, че тази власт на богатите обрича бедния българин на геноцит. Борисов мрази бедните, Макар, че ги праща да ядат филии с масс и да копат картофи, както той бил правел уж на младини. Може ли човек, който е бил беден, да мрази толкова много чергата, от която сам е тръгнал?
Нима на младини не се е возил на влак. И на нас също не ни харесват условията в железопътния транспорт, но какво да направим, че нямаме пари за вносни коли и прескъпите автобуси. И на нас не ни харесва във влака да мирише на тоалетна, да е неотоплено и мръсно, да пътуваме с циганите, но и все пак те СА хора.
Какво ще стане с хората, които ходят на работа до областния град? Какво ще стане с хората, които работят в БДЖ? Защо министър Ивайло Московски е безгласна пионка в ръцете на своя господар Борисов? Той беше на път да ликвидира транспорта на бедна България още по времето на Дянков и Цветанов в правителството. Жалко, че Волен Сидеров не му тегли един бой, както се беше заканил в миналото народното събраниое.
Такива хора не бива да управляват България, защото забравят, че те се хранят от данъците на обикновения народ.
Разбрах, че е стартирала протестна подписка и искам да се подпиша да бъдат въстановени влаковете до Казанлък и Стара Загора и бих желала да попитам в телевизията къде да намеря хората, които събират подписите. Спрените са влакове от Карлово до Сливен, Карлово до Тулово, и обратната посока. Докога така, хора от ГЕРБ? Вие хора ли сте изобщо? Имате ли душа, сърце за тоз народ?
Най-евтиния транспорт, ако бъде спрян, ще обрече Северозападна България на смърт, както и останалите места като Казанлък и Габрово. Ние пенсионерите вече няма да можем да си ходим на село, къщите на родителите ни ще бъдат разграбени от циганите, а вече и от гладните българи там дето на се помирисвали работа с години. Недай боже някой от нас да има стари родители на село. Как тези хора ще си купят лекарства, как ще разберем дали още са живи, пеш ли да идем да ги погребем?
Засрамете се, господа управляващи! Обричате на смърт цели региони от държавата и семейства пенсионери.
Българската железница е прекарана оттук още от Цар Борис и баща му Фердинанд. Те да не са били по-прости от ГЕРБ? Защо са сложили релси и парни вагони, ако не би имало полза от тях? Че аз дори и чужденци съм виждала лятото да отиват на морето с влак.
Против спирането на композиции и предстоящите съкращения в държавната железница. Сина ми каза, че ще има протест на 24 януари в Стара Загора, така че призовавам всички да протестираме. И пенсионери, и студенти, ученици, срещу хората срещу народа.
Който не може да стигне да там, нека го направи на родните си места и гари. Да покажем, че сме единни и да им поискаме оставките. Защото тези хора се държат с нас като терористи. По-добре да ни застрелят наведнъж както стана с френските журналисти, вместо да се мъчим от гладна бавна смърт.

С уважение
Спаска Келчева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram