Фалит на Lafka

Близо 15 са търговските обекти на Lafka В Казанлък. Още от съботния ден голяма част от тях не отвориха, а тези, които го направиха нямаха зареждане на вестници. Почти всички обекти са наети от казанлъчани, като това за повечето е семеен бизнес.

Веригата Lafka официално съобщи на търговските си партньори, че прекратява дейността си заради спирането на бизнеса с лотарийните билети. В писмо дружеството обявява, че въвеждането на държавен монопол в лотарийните игри е довело до значителен спад на продажбите в Lafka и е практически невъзможно то да функциониране нормално. „Поради тази причина „Лафка Маркет“ АД преустановява оперативната си дейност“, се казва в съобщението, което е публикувано и на сайта на фирмата. От компанията уверяват, че разполагат с достатъчен ресурс, за да изплатят задълженията си в най-кратки срокове.

Преди ден „24 часа“, който се продава в будките на веригата, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, пръв съобщи за готвения фалит. Вестникът уточни тогава, че все още няма официално писмо, но въпреки това обявява на своите читатели къде другаде могат да си го купуват.

Проверка показа, че от няколко дни павилионите на веригата един след друг затварят.  Преди дни изтече oфициaлният законов срок (по новоприетия Закон за хазарта), в кoйтo тaлoнитe oт лoтaриятa нa Вacил Бoжкoв трябвaше дa бъдaт изтeглeни oт вcички търгoвcки oбeкти.

Освен талони от лотарията и печатни издания „Лафка“ продаваше също цигари, захарни и шоколадови изделия и други дребни стоки. Веригата има повече от 2000 пункта и павилиона из страната.

segabg.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram