Училищата от региона могат да подобрят екипите си с учители по програма на фондация

Започна подаването на заявки от училищата за назначаването на учители от програма “Нов път в преподаването” от цялата страна. Това е програмата на фондация „Заедно в час“, която работи с училища в Старозагорско от 2015 г. За първи път обаче всички училища от областта могат да заявят учители от програмата. 

“Вече имаме повече от 60 одобрени участници от над 2000 кандидати от цялата страна. Те преминаха успешно през сериозен процес на подбор, за да докажат, че са подходящи за работата като учители. Тези способни професионалисти са готови да станат част от български училища в различни региони на страната. Те ще избират от заявените отворени позиции още в края на месец март, затова насърчаваме директорите да кандидатстват възможно най-рано, за да привлекат най-мотивираните и подходящи за тяхното училище участници.”, казва Блага Тодорова, представител на фондацията.

Учителите в програма “Нов път в преподаването” са избрани с взискателен подбор от хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Тази година има рекорден интерес към програмата – над 2000 души, а кандидатстването продължава още до 25 март. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram