Ученичка от ПГЛПТ с трето място в Националното състезание за най-добра бизнес идея

В дните преди Великден  в София се проведе Националното състезание за най-добра бизнес идея. Участници бяха 24 от най-добрите ученици предприемачи от цялата страна. Техните бизнес идеи бяха отличени измежду 160 проекта, изпратени от 29 училища в страната.

Измежду тях, Пламена Дончева – ученичка в 11а клас на ПГЛПТ, се класира на второ място в предварителния кръг на Националното състезание „Най-добра бизнес идея“ 2019 година. Нейната бизнес идея „Инвалидна количка „3 в 1 Freedom” бе набрала 40 точки и впечатли журито на състезанието.

Участниците  в Националното състезание бяха разделени в отбори по четирима и трябваше да измислят и представят бизнес модел по темата „Назад към бъдещето – използване на даденостите на природата за бизнес“. Отборът , в който участва Пламена, разработи бизнес идея ,,Почистваща дъвка с екстракт от дървото Salvadora persika’’. Продуктът  действа почистващо и дезинфектиращо, може да се използва навсякъде и по всяко време и по този начин пести ресурсите и времето, което полагаме за ежедневната си хигиена. Трудът на отбора бе възнаграден с почетното трето място.

На старта на състезанието всички участници получиха грамоти за участие от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Тя посочи, че предприемачеството не е просто учебен предмет, а микс от компетентности, които ще помогнат на учениците да се реализират. „За изпълнението на една идея трябва не само смелост, но и способност да анализираш къде си сбъркал и как може да подобриш процеса“, каза още заместник-министърът.
Победителите в състезанието получиха и сертификати, гарантиращи им приема в специалността „Предприемачество“ на УНСС.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram