Ученици от Казанлък се запознаха с работата на Общинския съвет в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на „Джуниър Ачийвмънт –България“. Тя се провежда за 13-та поредна година в над 100 държави по целия свят. В тази инициатива  винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тази година събитието се проведе на 12 март 2014 г. , а Община Казанлък бе една от институциите  у нас, която откликна на желанието на ученици от  казанлъшки училища да се запознаят на място с  ролята и правомощията на местната власт.

Девет  ученици от 10 и 11 клас на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПМГ „Никола Обрешков” и СОУ „Екзарх Антим  І” присъстваха на заседанието на Общински съвет, което се проведе на 12 март, след което се срещнаха с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и председателя на Общински съвет Николай Златанов.

Всички  ученици получиха сертификат „Мениджър за едни ден”, връчен им от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, председателя на ОбС Николай Златанов и заместник-кмета Петър Косев. Кметът запозна младите мениджъри със същността и  значението на местното самоуправление и мястото му в съвременното общество. За всяка добра инициатива, предложение или за споделяне на проблеми, които ги касаят, Община Казанлък е широко отворена за младите хора, подчерта още кметът Галина Стоянова и пожела на младежите успехи във всяко начинание.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram