Ученици на ОУ „Кулата“ направиха своя успешен дебют в театралното изкуство – Видео и Снимки

Ученици на ОУ „Кулата“представиха днес театралната постановка „Принц Всезнай“. Младежите са от 5 и 7 клас, с художествен ръководител Соня Димитрова. Деветте деца, които са част от театралното студио при училището, са работили по пиесата близо пет месеца, с огромно желание и интерес, разказа техният преподавател.

Театралното студио, което Соня Димитрова ръководи, работи по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Изкуства“. Постановката, създадена по мотиви от произведения на Ендрю Ланг, съчетава музика и танц, за да пресъздаде идеята за ролята на изкуството, на фантазията и посланията на миналото в нашето съвремие.

Зрителите бяха омагьосани от вълшебството и талантливото изпълнение на младите актьори. Самите те в процеса на работа са имали възможност да се докоснат до магията на актьорската професия и да се срещнат с професионален режисьор. Традиция е в основното училище „Кулата“ младите таланти да се изявяват на английски и на български език, представяйки пиеси на автори от различни държави.

Неповторимо е за зрителите да усетят духа на непознати народи и тяхната култура, допълва преподавателят Соня Димитрова. За своята всеотдайност и талант младите театрали на „Кулата“ получиха заслужените аплодисменти на публиката в салона на училището, както и поздравите на директора Донка Симеонова, учители и родители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram