Учениците от старозагорското ОУ „Николай Лилиев“ са победители в общинското състезание за действия при кризи

Отборът на XI-то ОУ „Николай Лилиев“ в Стара Загора се класира на първо място на проведеното днес общинско ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“. След тях е отборът на XII-то ОУ „Стефан Караджа“, а трети са състезателите на II-ро ОУ „Петко Рачов Славейков. Участваха още ученици от СОУ „Христо Смирненски“, СОУ „Иван Вазов“, ОУ „Самара“ и ОУ „Георги Райчев“.

Отборите бяха съставени от по 4 ученици от шести клас, трима основни състезатели и един резервен. В първия етап на състезанието участниците демонстрираха теоретичната си подготовка за действия в кризисни ситуации. След това показаха практическите си умения, знания, бързина и съобразителност в организираните състезателни игри в 4-те учебни центъра: “Защита при бедствия”, “Защита при промишлени аварии”, “Първа помощ” и „Противопожарна защита“.

Състезанието се проведе в района на група „Спасителни дейности“ към РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. То е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2014/2015 год., утвърден със заповед на Министъра на образованието и науката.

От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров беше изказана благодарност на всички участници в състезанието от Валери Иванов, началник отдел „Oпазване на обществения ред и управление при кризи”.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram