Учебната година ще стартира и в двете училища с продължаващи ремонти, няма да обявяват ваканция

В двете общински училища, в които и до днес текат усилени ремонти дейности -ОУ „Паисий Хилендарски“ и „Кулата“, новата учебна година ще бъде открита с празнични утра, научи ПРЕСС ТВ.

В 9:30 минути ще започне тържеството в двора на ОУ „Паисий Хилендарски“. В сградата на учебното заведение строително-ремонтните дейности вече са приключили. Ремонтите продължават единствено в северната част на двора, където учениците няма да имат достъп, заради тяхната безопасност, уточниха от учебното заведение. „Надяваме се до 23 септември да приключим с довършителните работи, така че училището да е напълно готово за старта на новата учебна година“, съобщи за новините директорът Цветолина Цветкова.

За първа година възпитаниците на най-старото казанлъшко училище „Кулата“ ще посрещнат официалното откриване на учебната година извън сградата на учебното заведение. Тържеството ще се състои от 10:00 часа на новия площад Културно-информационен атрактивен център на открито „Севт III“ (КИАЦО).

Две ще бъдат училищата, които от 16 септември ще приемат „куленци“ до приключване на техните ремонти. Децата в начален курс на обучение ще приюти Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, а по-големите ученици ще бъдат разпределени в ОУ „Чудомир“. От „Кулата“ се надяват след празничните почивни дни /от 26 септември/ децата да се завърнат в обновените класни стаи за нормалното протичане на учебните занятия.

В двете казанлъшки училища „Кулата“ и „Св. Паисий Хилендарски“ се реализират проекти на Общината за „Внедряване на мерки за енергийна ефективност“, които включват топлоизолиране на външните стени, ремонт и топлоизолация на покрив и подмяна на дограма, а в ОУ “Кулата“ бе осъществена на смяна на отоплителната инсталация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram