Уроци онлайн – Кинодраматургия и творческо писане

Един от най-нашумелите сценаристи и автор на книги Николай Колев обяви стартът на Обучение онлайн по кинодраматургия и творческо писане.

Николай е сценарист на българските топ продукции XI -а, XII -а, така и на няколко хитови книжни заглавия. Наскоро излезе от печат и романът му : „Последното завоевание“.

Обучението ще ви даде основни познания и насоки в писането на кино сценарий, роман или разказ. Целта му е да развие твореца у Вас. Всичко друго се забравя!

Защо уроци, а не курс? Защото ни дават много повече свобода. Ако, например, в процеса на обучение преценим, че има нужда да обърнем допълнително внимание на някой конкретен етап (диалог, форматиране, пренаписване и т.н), ние ще го направим. Докато редовният курс следва строго определена програма.

Друго предимство е, че можем да се фокусираме върху Ваш сценарий, роман или разказ, който да завършим, анализираме и подобрим или върху идея, която искате да развиете. По този начин, освен познания, Вие ще имате и творческо портфолио. При драматурзите, например, това най-често е сценарий за късометражен филм, който след това заснемат и показват на различни фестивали и събития.

Ако все още не сте написали нищо – нито сценарий, нито разказ или роман – не се тревожете! Обучението при нас ще залегне върху истински шедьоври на киното и литературата (както впрочем при всички). Може би дори не сте виждали как изглежда кино сценарий. Чудесно, предстои Ви изненада! Нищо не е тъй вълнуващо, както нещо ново, към което Ви бута нещо невидимо.

Обучението ще Ви даде много творчески навици и насоки, които ще Ви помогнат да организирате по-пълноценно творческия си процес. Ще Ви разкрие и тайната на неуспеха! Правилно прочетохте – на неуспеха. Няма гаранция за успеха. Той е нещо строго индивидуално – нещо, което работи за някой, може да не работи за друг. Но! Има гаранция какво ЩЕ Ви спре по пътя към успеха.

Обучението е придружен и от ежедневни творчески упражнения, които ще имате за домашна работа, и които също ще залегнат в основата на нашата работа. Така че тя далеч не се изчерпва с общите ни часове.

Уроците могат да бъдат провеждани по Skype, Viber, WhatsApp, Messenger или Zoom, в удобно за нас време.

https://www.facebook.com/creativewritinglessons/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram