Уволниха военните, поругали паметник в Карлово

Войниците, който поругаха паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, са уволнени по разпоредба на министъра на отбраната, съобщи началникът на политическия кабинет на министъра Иван Жерков.

Жерков определи случая с военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада като неприятен и каза, че в последно време по традиция у нас се лансират лошите новини и се охулват хората.

Командирът на поделението бригаден генерал Димитър Шивиков каза, че от правна гледна точка случаят все още не е приключен и че все още няма нищо доказано категорично.

Въпреки това, той укорява и осъжда постъпката на войниците. По думите му, те също са осъзнали, че са допуснали грешка и са накърнили авторитета на Българската армия.

Дори ако се окаже, че те са невинни след края на делото, няма никакъв шанс те да бъдат върнати на служба в Българската армия – самият командир няма да бъде съгласен с това.

Карловецът, който твърди, че е бил бит от военнослужещите, когато им е направил забележка, е бил приет в болница с диагноза алкохолна интоксикация, твърди генерал Шивиков./Вести

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram