Тунел под Шипка скоро няма да има

Тунел под Шипка  скоро няма да има, това стана ясно след отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството на въпрос, зададен от народния представител Донка Симеонова.

„Проектът за тунела под връх Шипка  от години е приоритет в предизборните програми на партия ГЕРБ и на първите две правителства на г-н Борисов, които напразно търсеха средства за реализирането му. Миналата година дори в медиите се появиха публикации, че през лятото на 2017г. тунелът ще бъде готов. Днес проектът е отново приоритет на  третото правителство на г-н Борисов”, каза  Симеонова  и попита: „На какъв етап е изграждането на тунела, какви са сроковете за неговото приключване и какви са източниците на финансиране?”. Това са въпросите, задавани многократно от гражданите на старозагорски регион по време на срещите, тъй като изграждането има огромно значение както за областите Стара Загора и Габрово, така и национално и европейско  значение.

Министър Николай Нанков обясни, че  обходът ще бъде завършен 2018г., догодина ще започне тепърва възлагане на строителството.
Ако през м. септември 2016г. отговорът на вицепремиера Дончев сочи изработване на идеен проект, днес министър Нанков обяви отново, че се работи по идеен проект и в рамките на пълен мандат ще бъде реализирано пътното съоръжение.

„Тунелът под връх Шипка да не остане само една ПР-акция”, каза депутатът Донка Симеонова на регионалния министър и му обеща да следи развитието на проекта – мечта на хиляди българи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram