Тръгват първите младежки еко патрули на Община Казанлък

В Зала №6 на Община Казанлък бе дадено начало на работата на първите общински еко патрули от момичета и момчета на казанлъшките училища. На срещата с дeцата и техните родители по инициатива на Кмета на Казанлък Галина Стоянова бяха представени основните насоки за тяхната предстояща работа, я именно – наблюдение за опазване на любимите места за отдих на казанлъчани, облагородяване и почистване на междублокови пространства и градинки, поддръжка на общинската собственост.

„Градът ни постоянно се разхубавява и ние имаме нужда от вашата помощ, за да съхраним създаденото през последните години!“, обърна се към учениците заместник-кметът по хуманитарни политики в Община Казанлък Цветолина Цветкова.

12 момичета и момчета на възраст от 15 до 29 години, с отличителни знаци за Младежки общински патрул предстои до края на месец септември да подпомогнат срещу заплащане усилията на Община Казанлък за опазване на общинската собственост и нейното стопанисване главно в източните и западни райони на града, където са изградени нови зони за отдих, както и парковете „Розариум“ и „Тюлбето“. В своята работа те ще бъдат подкрепяни от охранителната фирма, с която работи Община Казанлък и децата получиха основни инструкции за общуване с нарушителите и охранителите.

Кметът на Казанлък поздрави младите си летни колеги: „Много разчитаме на вас да ни помогнете да научим казанлъчани, че никой на никого не е длъжен, защото всичко се създава от нас, с нашите средства, но след това трябва и да се поддържа. Грижата за средата, в която живеем е грижа на всеки от нас.“, каза Галина Стоянова и похвали ентусиастите.

Първите общински патрули ще помагат на Община Казанлък за по-чисто и хубаво лято в града под мотото „Усмихни се на природата, за да ти се усмихне и тя!“.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram