Трима каналджии на мароканци са обвинени и задържани

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем К.С., на 51 г., Г.К., на 37 г., и Ж.Т., на 37 г., за това, че на 10.06.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, на км 170, в посока гр. София, с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно са подпомогнали 6 чужди граждани от Мароко да преминават в страната в нарушение на закона, извършено чрез използване на моторно превозно средство. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 ал. 2 т. 1 и т. 5 вр ал. 1 от Наказателния кодекс,

Тримата са действали като съучастници, К.С. като извършител, а Г.К. и Ж.Т. като помагачи.

На 09.06.2022 г. К.С. потеглил от гр. София с лек автомобил, марка „Пежо“, който му бил осигурен от Г.К. и Ж.Т. Следвало да извърши превоз на хора в обратна посока – от гр. Бургас до гр. София. Постигната била  уговорка Г.К. и Ж.Т да се движат пред него с друг автомобил, като пилотна кола и да го уведомяват за полицейски патрули, за да достигнат крайната дестинация без проблеми.

Двата автомобила потеглили от гр. София в посока към гр. Бургас. Г.К. и Ж.Т се движели с  автомобил, марка „Фолксваген Поло“, който бил управляван от Г.К. Ж.Т. поддържал непрекъсната комуникация с К.С. по мобилен телефон.

След пристигането им в гр. Бургас били получени нови указания, като следвало да вземат чуждите граждани близо до гр. Сливен. Двата автомобила потеглили обратно. Те спрели в местност близо до града. Там в автомобила, управляван от К.С., се качили общо шест чужденци – граждани на Мароко.

Двете коли потеглили по автомагистрала „Тракия“ в посока към гр. София. На 10.06.2022 г., в района на обл. Стара Загора, били спрени за проверка от служители на ОД на МВР-Стара Загора. Те установили, че в  лекия автомобил „Пежо“ пътуват шестима чужденци – граждани на Мароко. Те били преминали на територията на страната през „зелена“ граница от Турция.

Тримата обвиняеми са осъждани, Г.К. за същото по вид престъпление.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram