Предимно слънчево време

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен западен вятър, но до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°, в София около 22°.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21°-24°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram