„Ти и Lidl за по-добър живот“ финансира проект на Читалище „Искра”

22 граждански организации получават финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ – най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България.

Печелившите проекти бяха представени и наградени на официална церемония в края на миналата седмица със специалното участие на Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет.

Сред тях е и проекта на казанлъшкото читалище „Искра” –  „Старите къщи на Казанлък – част от архитектурното богатство на Долината”. Той  получава финансиране в размер на 3 525 лв.

В изпълнението на проекта се включва и Школата по изобразително изкуство „Синьо” с ръководител Мариела Попова. Предстои старите казанлъшки къщи да бъдат заснети, а кадрите да послужат за тематична публична изложба. В рамките на Фестивала на розата фотографските пана ще бъдат експонирани заедно с творби на младите казанлъшки художници от „Синьо”, изобразяващи старите казанлъшки постройки.

 „Ти и Lidl за по-добър живот“ е определяна като най-голямата грантова програма на частен корпоративен дарител у нас и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Фондът, генериран и разпределен през третото й издание е в размер на 155 000 лв. 

НЧ “Искра-1860”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram