Температурите се покачват

Днес над цялата страната облачността ще е по-често значителна и на много места , с временни прекъсвания, ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, след обяд и силен поривист вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София около 9°.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг, под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. Ще духа умерен, след пладне – силен поривист вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Температурите се покачват

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България – умерен север-североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но само на отделни места слабо ще превали.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност и на отделни места, главно по южното крайбрежие слабо ще превали. Около обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram